Παγκόσμιο Συνέδριο Λιπασμάτων 2018

>>>Παγκόσμιο Συνέδριο Λιπασμάτων 2018

Παγκόσμιο Συνέδριο Λιπασμάτων 2018

Με μεγάλη επιτυχία και αυτή τη χρονιά η Medilco Hellas συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Λιπασμάτων που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 24-26 Οκτωβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Intercontinental, με επίσημο διοργανωτή την εταιρεία Argus.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις στον χώρο των λιπασμάτων , η οποία συγκέντρωσε πάνω από 700 συμμετέχοντες από 400 εταιρείες και 60 χώρες από όλη την Ευρώπη – καθιστώντας το ως το μεγαλύτερο γεγονός στον χώρο των λιπασμάτων που αποσκοπεί στην ευρύτερη δικτύωση των επαγγελματιών του κλάδου ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ευκαιρίες στους παραγωγούς να ενημερωθούν για τα νέα προϊόντα/πρακτικές και καινοτόμες λύσεις ως προς την ορθολογική χρήση των λιπασμάτων.

Χρυσός χορηγός σε αυτή τη διοργάνωση ήταν ο μεγαλύτερος πολυεθνικός οργανισμός παραγωγής λιπασμάτων ICL Fertilizers και πιο συγκεκριμένα η θυγατρική FertilizersPlus by ICL που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την Medilco Hellas.

Στα πλαίσια του συνεδρίου η FertilizersPLus καλωσόρισε τους συμμετέχοντες το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου στο Welcome cocktail party που διοργανώθηκε στο roof garden του ξενοδοχείου Intercontinental, Acropolis Terrace προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια υπέροχη βραδιά με θέα την φωτισμένη Ακρόπολη υπό το φως της Πανσελήνου και της jazz ζωντανής μπάντας.

Όσον αφορά τα νέα προϊόντα της ICL, έγινε επίσημη παρουσίαση του νέου μοναδικού προϊόντος «Polysulphate» που κατέχει κυρίαρχο ρόλο στη διεθνή αγορά και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της FertilizersPlus. Κύριος ομιλητής της παρουσίασης ήταν ο Amir Gerber Διευθυντής Πωλήσεων των Specialty Προϊόντων της ICL Fertilizers ο οποίος παρουσίασε τα τεχνικά μοναδικά χαρακτηριστικά του προϊόντος καθώς και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του σε πειραματικά που έχουν γίνει σε όλον τον κόσμο.

Το «Polysulphate» αποτελεί ένα νέο/φυσικό/ορυκτό λίπασμα που δεν έχει υποστεί καμία χημική επεξεργασία. Εξορύσσεται από την Αγγλία και η ICL είναι ο μοναδικός παραγωγός παγκοσμίως που εξάγει και διακινεί το Polysulphate. Είναι κατάλληλο για χρήση στη βιολογική γεωργία καθώς πρόκειται για 100% φυσικό λίπασμα χωρίς καμία χημική επεξεργασία ενώ η πλούσια περιεκτικότητα του στα 4 βασικά θρεπτικά στοιχεία (θείο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο) το καθιστά ιδανική φυσική πηγή για όλες τις καλλιέργειες, βελτιώνοντας έως και 40% την απόδοση τους!

«Οι προκλήσεις της εποχής απαιτούν νέες επιτακτικές βιώσιμες λύσεις στην τεχνολογία των προϊόντων που θα βοηθήσουν τους παραγωγούς να ‘’βελτιώσουν την απόδοση του χωραφιού’’ παράγοντας προϊόντα βελτιωμένης ποιότητας και αντοχής αλλά και άριστων φαινοτυπικών χαρακτηριστικών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Gerber στην ομιλία του.

Η Medilco Hellas ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος του ομίλου ICL, έχει τοποθετήσει το προϊόν ήδη στην ελληνική αγορά και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κα Γάγγου : «Δέσμευση μας είναι να στηρίζουμε τον Έλληνα παραγωγό δίνοντας του λύσεις με νέα, μοναδικά (unique) λιπάσματα. Το Polysulphate είναι ένα μοναδικό προϊόν το οποίο βλέπουμε ότι μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στις ανάγκες του Έλληνα καλλιεργητή. Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του Polysulphate σε πλήθος καλλιεργειών, από δενδρώδη καλλιέργειες μέχρι κηπευτικά είναι εντυπωσιακά όχι μόνο λόγω της ακατέργαστης μορφής του και της υψηλής συγκέντρωσης του σε κάλιο αλλα και λόγω του πλούσιου –φυσικού – μείγματος ιχνοστοιχείων που περιέχει. Τα επόμενα χρόνια προσβλέπουμε στην σημαντική ανάπτυξη του στην ελληνική αγορά καθιστώντας το απαραίτητο στοιχείο όχι μόνο για απευθείας χρήση στις καλλιέργειες αλλά και ως πρώτη ύλη στην παραγωγή λιπασμάτων».

By | 2018-11-12T17:13:24+03:00 Νοέμβριος 12th, 2018|Εκδηλώσεις|