Στρατηγική συνεργασία Nutrien – Medilco και Νέο Εργοστάσιο στα Οινόφυτα

>>>Στρατηγική συνεργασία Nutrien – Medilco και Νέο Εργοστάσιο στα Οινόφυτα

Στρατηγική συνεργασία Nutrien – Medilco και Νέο Εργοστάσιο στα Οινόφυτα

Σε συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας µε την αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία Nutrien, παγκοσμίως πρωτοπόρα στα εξειδικευμένα προϊόντα θρέψης, προχώρησε η Medilco Hellas AE, µε στόχο την ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών και την ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας προς Νότιο Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Πρόκειται για µία συνεργασία που θα προσφέρει μεγάλη ώθηση στην προσπάθεια χάραξης μίας νέας πορείας ανάπτυξης της Medilco Hellas AE, η οποία μάλιστα προχώρησε στην έναρξη λειτουργίας μίας νέας πρότυπης βιομηχανικής μονάδας παραγωγής λιπασμάτων προηγμένης τεχνολογίας στα Οινόφυτα, αξιοποιώντας τον Αναπτυξιακό Νόμο. Η μονάδα περιλαμβάνει πλήρως αυτοματοποιημένα παραγωγικά μέσα και σε δεύτερο χρόνο θα λειτουργήσει εργαστήριο Έρευνας & Ανάπτυξης νέων προϊόντων και τεχνολογιών, αξιοποιώντας το know how των συνεργατών της από Αμερική και Ισραήλ και συμβάλλοντας παράλληλα και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η Nutrien αποτελεί παγκόσμιο παραγωγό καλίου και αζώτου, µε πωλήσεις άνω των 27 εκατομμυρίων τόνων, 12 κέντρα RnD (Έρευνα & Ανάπτυξη), 11 εργοστάσια και βρίσκεται στο top 10 των εταιριών παγκοσμίως στα εξειδικευμένα προϊόντα θρέψης.

Παραγωγή µε χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα

Τα εξειδικευμένα προϊόντα θρέψης που θα παραχθούν στη νέα μονάδα και είναι αποτελέσματα Έρευνας και Ανάπτυξης θα ενσωματώνουν τεχνολογίες έτσι ώστε τα τελικά προϊόντα που θα παραχθούν να έχουν χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα. Πρόκειται για µία πρωτοβουλία που εστιάζει στη βιώσιμη και τεχνολογικά προηγμένη παραγωγή λιπασμάτων και εξειδικευμένων προϊόντων θρέψης, βασιζόμενη στις κοινές αρχές της Ευρωπαϊκής Κοινοτικής Οδηγίας «από το Αγρόκτημα στο Πιάτο», της Πράσινης Ανάπτυξης και της Νέας ΚΑΠ 2023-2027 για κυκλική οικονομία και μείωση των απωλειών των θρεπτικών στοιχείων. Απώτερος στόχος, η αειφορία της ελληνικής γεωργίας και η ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας του τελικού προϊόντος, την οποία υποστηρίζει η Medilco Hellas ΑΕ για περισσότερα από 30 χρόνια, µε μεγάλη εμπειρία στον κλάδο των specialty λιπασμάτων, επενδύοντας σε εξειδικευμένα και καινοτόμα λιπάσματα και προϊόντα τα οποία δεν παράγονται μέχρι τώρα στην Ελλάδα. 

.

By | 2024-02-09T16:08:25+03:00 8 Φεβρουαρίου, 2024|Άρθρα|